Skip to content

Talvikettu: Sotilaan talvitaidot, perustaidot 12.-14.2.2021

Talvikettu on alku keväästä järjestettävä maastotapahtuma, jossa harjoitellaan erilaisia erätaitoja ja selviytymistä kylmissä olosuhteissa. Kurssille osallistuu ihmisiä ympäri Suomea ja vuosittain noin 20–30 henkilöä.

Ajankohta

pe 12.2. - su 14.2.2021

Paikka

Tavoite

Kyettävä sotilaan perustaitoihin talvella. Kurssin jälkeen on osattava:
– suojautuminen kylmän vaikutuksilta
– hiihdon perustekniikat
– hiihtomarssi
– majoittuminen maastossa
– tilapäismajoitteen rakentaminen
– aseen turvallinen käsittely ja ammunta

Kenelle kurssi soveltuu

Yli 18 vuotiaat naiset ja miehet, reserviläiset. Kurssilaisella on oltava vähintään tyydyttävä fyysinen kunto.

Esitiedot

Kurssilla jaetaan perus- ja suojavaatetus sekä ammuntaan liittyvä suojavarustus. Varaa mukaan omat alusvaatteet, käsineet, puukko ja otsalamppu (vast). Tarvittaessa lamppuja on koulutuspaikalla. Kurssilla voi käyttää omaa M05 vaatetusta. Kurssin ensimmäinen yö majoitutaan kasarmilla ja toinen teltassa.

MPK:n tulee toimittaa SOTVA- kurssin ilmoittautumistiedot viimeistään neljä viikkoa (28 pv) ennen koulutuksen alkua tukevalle joukko-osastolle tai aluetoimistolle. Puolustusvoimilla on oikeus estää henkilön osallistuminen SOTVA- koulutukseen. Edellä mainitusta kiellosta Puolustusvoimat ilmoittaa koulutuksen järjestävälle piirille tai koulutuspaikalle, jonka tulee ilmoittaa asia koulutuksen kohteelle viimeistään viikko ennen koulutuksen alkua.

Mahdollinen koronan vaikutus: MPK tekee tarvittavia muutoksia koulutusten aikatauluihin valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti. Ajantasainen tieto tilanteesta löytyy MPK:n uutisista: www.mpk.fi/ajankohtaista. MPK:n piirit ilmoittavat osallistujille mahdollisista muutoksista sähköpostilla. Varmistathan, että sähköpostiosoite on oikein MPK-kortilla.
Kurssikirje lähetetään n 2viikkoa ennen kurssia osallistujille.

ILMOITTAUDU MUKAAN: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/152280